DIY: Roze Kast

diy.jpg

De vorige DIY is nog niet lang geleden gepasseerd, of de volgende staat al online. Deze keer heb ik een oude kast, die vrolijk beplakt was met stickers (zucht), omgetoverd tot deze roze beauty. En eindelijk kan ik ook eens zeggen dat ik de DIY van begin tot eind helemaal zelf heb gedaan. Geen hulp van mijn assistent nodig gehad! Hoera voor zelfstandigheid!

oudekast

De beginsituatie was toch niet zo prachtig om aan te beginnen. Ik vond het zonde om de kast weg te doen, want hij stond vroeger in mijn kinderslaapkamer en mijn vader heeft hem gemaakt. Als kind vond ik het geweldig leuk om mijn meubels onder te delven met stickers van Ketnet en Samson en Gert. Ja, best wel leuk, toen. Maar nu ik ze er allemaal moet afprutsen, is het helemaal niet meer zo leuk. Ik had een stickerverwijderaar van HG gekocht, maar toen ik de verpakking achteraf nog eens las (als je dit inademt, ga je van je stokje), heb ik het toch maar niet gebruikt. Ik moest het dus op een creatievere manier aanpakken.

Sommige gingen er gemakkelijk af door er gewoon aan te trekken. Bij andere stickers heb ik mijn breekmes onder de hoek geschoven en het er zo afgescheurd. Man, wat een enorm geweldig gevoel was dat als de sticker er in één keer afging! (en wat een drama als de sticker na een centimeter al afscheurde, nooooo!) Oh, en denk maar niet dat alleen de voorkant van de kast beplakt was.

geenstickers

Zoals je kan zien, ben ik er uiteindelijk toch geraakt! De kast had een aantal gaten in de oppervlakte, dus heb ik die opgevuld met vloeibaar hout. Hierna heb ik die plekken geschuurd en ben ik ook nog eens over de plakplekken gegaan die de stickers hadden achtergelaten. Ook had ik met wat acetone de lijm wat aangepakt, maar ik kreeg er niet alles af.

verf

Tijd om te verven! Na even rond te snuisteren tussen de verfgangen van de Hubo, had ik eindelijk de kleur gevonden die ik zocht. Een heel licht roze. Natuurlijk hadden ze die verf alleen maar in een gigantische pot. Ik had me ook een verfrol aangeschaft, wat achteraf een heel goede beslissing was om de grote oppervlakten mee te schilderen. Ik heb twee lagen van de kleur aangebracht. De achterkant van de kast heb ik niet geverfd, want dat ziet toch geen mens. Tja, ik moet nu eenmaal wat energie besparen!

resultaat

Ik was nog aan het twijfelen om er met de schuurmachine over te gaan, voor een oudere look, maar omdat het hout er onder niet zo mooi was, heb ik het maar gelaten voor wat het was. Ik heb er in totaal twee of drie dagen over gedaan, wat wel goed meevalt.

Ik vind het resultaat enorm geslaagd! Mijn kinderkast is helemaal opgewaardeerd. De kleur valt heel goed mee. Wat is het toch fijn om volwassen te zijn en zonder pardon meubels roze te verven. Aaah, ik hou er van!

Liefs

Saar

9 gedachtes over “DIY: Roze Kast

  1. Wat een verschil. Echt een leuk gevoel hé wanneer zo’n diy helemaal lukt zoals je in gedachten had. Als ik zelf met hardnekkige stickers op boeken of glazen potten zit dan blaas ik er eerst een tijdje met de haardroger op. Daardoor komt de plak ook los. De laatste plakresten kan je dan weer makkelijk verwijderen door er met een combinatie van olijfolie en bloem over te wrijven. Tja, die laatste tip kreeg ik van mijn moeke. Het klinkt bizar maar werkt wel effectief.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s