DIY: Hoekkastje

diy

Iedereen kent wel dat ene vervelende hoekje in huis, waar je niet weet wat je ermee moet aanvangen. Omdat ik geen enkele muur had waar ik een boekenplank of wat opbergruimte kon maken, leek het me fijn om toch een oplossing voor mijn probleem te vinden. En ja hoor, Pinterest heeft mij weer fijntjes kunnen helpen. Per toeval kwam ik een tof DIY hoekkastje tegen!

handleiding1
Bron: Pinterest
Bovenstaande afbeelding had ik na wat scrollen op Pinterest ontdekt. Het is een hangend hoekkastje, dat bestaat uit allemaal vierkanten. Uitgerekend is elk vierkant 30cm x 30cm, behalve de twee onderste stukjes, die zijn 30cm x 15cm. Helaas was het volledige kastje veel te groot om in mijn hoek op te hangen, dus heb ik de totale lengte van de kast verkleint. Waar je in het origineel plan 9 vierkanten hebt, heb ik er maar 5.

kastje

Allereerst ben ik met mijn lieve assistent naar de Hubo gereden (knipper knipper please?), om planken te kopen en op maat te laten zagen. Dit deden ze gratis, dus dat was fijn meegenomen. Na een uurtje of twee te werken aan het kastje (lees:kijken naar hoe het kastje in elkaar geknutseld werd), stak het al in elkaar. Veel details kan ik je daarover niet geven, aangezien ik alleen het verfwerk heb gedaan. Het boren en vijzen mocht mijn assistent doen, aangezien ik daar geen verstand van heb (ken je netwerk!).

verf

Het kastje wou ik graag wit verven, dus na even de verfrekken af te lopen, ben ik gegaan voor een matte, witte verf. Je kan het natuurlijk verven in een kleur naar eigen keuze. In totaal heb ik er twee laagjes opgeverfd.Je kan er nog wat plekjes van het hout door zien, maar ik vind dat dat het juist iets extra geeft.

img_4183

Ik ben enorm blij met het eindresultaat! Ik had ook nog wat vierkante plankjes over. Daarvoor moet ik eerst (nog eens) wat inspiratie zoeken over wat ik er juist mee ga doen. De vijsjes waarmee het kastje tegen de muur hangt, heb ik nadien wit geverfd. Zo is het mooi afgewerkt. Het kastje is groot genoeg om er boeken of DVD’s rechtop in te zetten, wat ik wel leuk vind. Het benut een ruimte waarvan ik eerst niet wist wat ik ermee moest doen en het is leuk om te weten dat ik het helemaal (lees:half) zelf heb gemaakt.

Jaja, mijn assistent en ik, we worden nog een echt “Pinterest/Do it yourself- Duo”.

Liefs

Saar

3 gedachtes over “DIY: Hoekkastje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s