Bezocht: Maastricht

Maastricht

Mijn eerste uitstapje van deze vakantie was naar Maastricht met mijn ouders. Rond 9 uur was ik wakker. Het plan was om die dag naar Domburg te gaan en wat uit te waaien aan de zee. Aangezien het zo druk was op de autosnelweg en we niet veel zin hadden om te lang weg te blijven, hebben we last minute beslist om eens een dagje (lees: half dagje) naar Maastricht te gaan. Ik had mijn bikini al onderaan en ben hem vergeten uit te doen voor we vertrokken. Een dagje winkelen met bikini aan dan maar! (#yolo)

Omdat ik de dagen ervoor heel veel pijn had gehad aan mijn benen, had ik mijn kruk ook maar meegenomen. Die ben ik echter vergeten in de auto, een teken dat ik ze die dag niet nodig had. Rond 11 uur waren we vertrokken en rond 12 uur waren we gearriveerd. Voor mij is het te vermoeiend om veel rond te wandelen en een hele dag te winkelen, dus beperken we ons altijd wat in afstand en winkels. De winkels die je hieronder kan vinden, staan in chronologische volgorde zoals ik ze heb bezocht en zijn allemaal dicht bij elkaar, zodat het uitstapje niet te vermoeiend wordt. Ook moet ik altijd oppassen dat ik niet te veel pas, want kledij uitproberen is echt een energierover. We hadden ons beperkt tot winkels (en dus geen musea), aangezien we die een aantal jaar geleden al hebben bezocht.

Mosae Forum
We parkeren de auto altijd ondergronds. De parking van het Mosae Forum is pal in het centrum gelegen. Hierdoor moet je niet ver wandelen. Je kan met de roltrap of de lift omhoog. Doordat de parking in het centrum ligt, is die ook wat prijziger, maar dat hebben we er wel voor over.

Grand Café Centre Ville

MosaeForum
De brasserie Grand Café Centre Ville ligt vlak aan de ondergrondse parking. Het is een gewoonte van ons om hier ’s middags altijd te gaan eten. Het is er heel smakelijk en alle producten zijn heel vers. Ik had een vegetarische quiche, die enorm lekker was. Zeker een aanrader! Ze hebben hier ook verschillende soorten hamburgers.

Sissy-Boy
Een van de eerste winkels die ik heb gedaan, was Sissy-Boy. Hij is ook gelegen aan het winkelgebied Mosae Forum. Ik was er nog nooit binnen geweest, maar was toch nieuwsgierig toen ik de vitrine zag. Het is een winkel met kleding, interieurdingen, accessoires en koffie. Het was een beetje een vanalles-wat-winkel, maar hij was wel heel stijlvol.

Douglas

Douglas

Ai ai, de Douglas. Mijn portemonnee was eventjes blij dat de Sephora winkel weg is uit Maastricht. Ik was rustig aan het rondwandelen tot ik plots een stand van NYX zag, en ja hoor, mijn benen begonnen direct te bibberen (letterlijk) van excitement (gotta love MS). Ik heb veel kleurtjes bekeken en na lang nadenken heb ik dan toch wat gekocht. Ik heb ook mijn eerste NYX soft matte lip cream gekocht, die ik al heel lang wou uitproberen. De nude kleuren waren uitverkocht, dus ben ik maar gegaan voor een donkere rode tint. In de Douglas hebben ze o.a. MAC, OPI, Origins, Jo Malone, Benefit,… Voor elk wat wils.

The Body Shop
Aangezien ik niet zo vaak in grote steden kom, heb ik dus ook maar eens The body shop bezocht. Ik wou graag eens kijken of ze de Pina Colada collectie nog hadden en yes, ze hadden hem nog. Ik had een douchegel en een kleine body butter gekocht.

Lush
De Lush in Maastricht is de allereerste Lush die ik 7 jaar geleden bezocht. Ik wou graag nog eens iets nieuws proberen en na lang te snuiven aan alle ballen en producten ben ik gegaan voor de Karma bubble bar. Ik heb hem nog nooit getest, maar hij rook heel lekker. Ik had tijdens het snuiven (van Lush 😉 ) per ongeluk een glitterende bubble bar vastgepakt in de vorm van een melkfles. Natuurlijk was ik zo slim om hem bij het glinsterende gedeelte vast te nemen. Ik heb nog nooit zo’n hardnekkige glitter meegemaakt! Mijn handen hingen vol zilveren spikkeltjes en ze wilden er niet meer af! Ik was juist een vampier uit Twilight…

Boekenhandel de Dominicanen

Dominicanen

Na het bezoekje aan de Lush, zijn we naar de mooiste boekenwinkel ooit gegaan (en ik overdrijf niet). Boekenhandel de Dominicanen bevindt zich in een kerk en de keuze aan  boeken is gigantisch. Ik vind het altijd geweldig om hier rond te wandelen, maar koop er bijna nooit iets. Het grote aantal boeken vind ik vrij overweldigend en ik weet nooit waar beginnen. Daarom koop ik vaak mijn boeken via internet, omdat ik dan rustig alles eens kan bekijken. Achteraan de boekenwinkel is er ook een cafeetje waar ze koffie en gebak verkopen én er is een wc (pluspuntje voor mensen met een gevoelige MS blaas 🙂 ).

Depeche
Ik was al een tijdje op zoek naar een maxi-dress. Ik had er al verschillende gepast, maar wou een luchtig model dat niet te bombastisch en warm was. In mijn wanhopige zoektocht naar het perfecte kleedje was ik deze winkel binnen gegaan. Ik had nog nooit van deze winkel gehoord. Hij bevond zich ergens achter de winkelstraat en dus niet op een hoofdstraat. En hopla, ik had een kaki maxi-dress gevonden! Hij was niet te duur en was heel flatterend. Ideaal dus!

De Bijenkorf
Als laatste hebben we de Bijenkorf bezocht. Het is een groot warenhuis met allerlei verschillende merken. Gelijkvloers bevindt zich een MAC winkel, kan je Michael Kors tassen vinden en verkopen ze allerlei accessoires en make-upproductjes. Op de andere verdiepingen verkopen ze kledij.

Na een fijn namiddagje ben ik weer richting huis vertrokken. Mijn voeten en benen deden pijn, ik had een migraine en was supermoe, maar tja, niets hoeft perfect te zijn! Toen we de ondergrondse parking verlieten, ging plots het venster van de auto niet meer omhoog langs de bestuurderskant. Aangezien er een andere luchtdruk ontstaat met één venster open (alles gaat flapperen in de oren), moesten we nog een ander venster open zetten. Zo hebben we onze rit over de snelweg gereden met carbio-effect. Lekker zonnetje op het gezicht, haren in de wind, bikini aan (bizar maar technisch gezien wel waar) en een fijn muziekje op. Meer hoeft een mens niet te hebben.

Dat noemt men dan eens vakantie!

Oh ja, bijna vergeten! Ik heb mijn dagje ook gefilmd. Het is geen lang filmpje geworden, aangezien het moeilijk is om er continu aan te denken en mijn energie nogal schaars is, maar als je wil, kan je het hier vinden op YouTube! Tip: kijk zeker tot het einde ;).

Ben jij al eens naar Maastricht geweest en welke dingen bezoek jij daar?

Liefs

Saar

 

 

7 gedachtes over “Bezocht: Maastricht

  1. Dan was je in mijn buurt! Ik woon er 10 minuutjes met de trein vandaan. Maar het blijft mooi. Voor mij alweer een tijdje geleden, even wachten op de nieuwe centjes. 😊

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie